Wat is een Werk-traject?

De naam zegt het eigenlijk al. Een Werk-traject is een traject dat leidt naar werk. We beginnen met een uitgebreide kennismaking waarbij we jouw persoonlijke situatie in kaart brengen. Daarna kunnen we samen met jou een passend Werk-traject uitstippelen. We houden rekening met je thuissituatie, je gezondheid, je financiële situatie en andere factoren die van belang zijn voor het verloop van een Werk-traject.

Verschillende stappen

Een traject bestaat uit verschillende stappen die je doorloopt. Doordat je testen aflegt, stage loopt en training en begeleiding krijgt, komen we erachter wat jouw talenten en mogelijkheden zijn. Het is belangrijk om te weten waar je je nog kunt ontwikkelen en welke kansen de arbeidsmarkt jou biedt. Na het doorlopen van het traject, ben je zogezegd Jobready. Dat betekent dat je arbeidsvaardigheden (weer) aansluiten bij de vacatures die er zijn. Zo vergroten we jouw kans op een baan. klik hier voor de stappen in het traject.

Solliciteren

Na het succesvol afronden van het Werk-traject, ben je klaar om te gaan solliciteren. We noemen dat Jobready. Dat betekent niet dat je er vanaf nu alleen voor staat. Zodra je Jobready bent, komt het Werkgeversservicepunt (WSP) Gooi en vechtstreek in beeld. Zij zijn hét aanspreekpunt voor werkgevers in de regio met personeelsvraagstukken. Het WSP weet precies welke vacatures er op de markt zijn en weten door de intensieve samenwerking met WerkRoute welke banen bij jou passen. De mensen van het WSP spreken de vacatures met je door en zorgen dat je goed voorbereid je sollicitatie in gaat.